OpinioN8

Connecting Crouch End and Hornsey with news, views and information

The changes outlined below are being submitted for approval for the new build at 159 Tottenham Lane . If you change the windows, the height, the position of the flank walls, add a balcony, use different materials and change the landscaping you might have a different building.  The original application is way back here in 2014
Variation of Condition 2 (approved drawings) attached to planning permission HGY/2016/3176, namely to facilitate revised building heights, repositioned flank elevation walls, new green roof and glass balustrade at rear first floor level, relocation of PV panels to main roof, additional rear third floor balcony, changes to overall fenestration (including omission of oriel windows), reconfigured internal layout, reconfigured entrance gates and revised landscaping arrangements with enclosed cycle stores to rear. Also variation of Condition 3 (materials), Condition 5 (waste storage), Condition 8 (cycle parking) and Condition 24 (landscaping) attached to planning permission HGY/2016/3176, to reflect proposed changes to approved drawings

Apparently the business imperative has changed
 Regrettably, construction works at the site have come to a halt due to financial restructuring and the appointment of a new development team. The newly appointed team has identified several deficiencies and limitations with the originally approved drawings. These need to be redressed in order to enable the development to be completed in line with all relevant regulations and end-user requirements. Moreover, the development team has identified opportunities for improvement that could significantly benefit the living and working conditions of future occupants.

The new owners (?) go on to say

Regrettably, the newly appointed development team has identified several deficiencies and limitations with the originally approved drawings. These need to be redressed in order to enable the development to be completed in line with all relevant regulations and end-user requirements: 
  • Insufficient floor to ceiling heights within the ground floor commercial units (necessary to meet specifications set by retail and hospitality operators) 
  • Drawing discrepancies (e.g. elevation plans not matching other plans) 
  • Access to daylight and sunlight is severely limited inside front-facing single-aspect flats
  • Design fails to properly take into account site constraints, legal covenants and construction requirements in relation to fire safety, boundaries and the location of underground utilities
  • Design needs to reflect current Building Regulations, end-user and sustainability requirements (e.g. BREEAM) 

And at one point I read that they are going to increase the height of the building, but only at the top.

Tags: 159 tottenham lane, planning application

Views: 126

Reply to This

© 2019   Created by Adrian Essex.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service